Posted on

kjøpe menn Rolex Daytona 116518

La oss gå rett til poenget: Jeg har aldri følt meg veldig tiltrukket av Rolex Daytona. Siden presentasjonen av den automatiske versjonen i 1989 (på den tiden drevet av en Zenith-basert bevegelse), og til 2016 Steel / Ceramic 116500LN versjonen, var interessen for Daytona nær null. For meg representerte det en slags emblematisk klokke som på et personlig nivå aldri appellerte til meg. Så, hva kan være grunnen til at jeg har byttet så fort fra hat til å elske, når jeg ser den nye 2017 Rolex Daytona Gold / Ceramic / Oysterflex (de nye referansene 116515LN, 116518LN og 116519LN)?

Hvorfor slike dårlige følelser om en klokke som trolig er en av de mest ikoniske og mest ettertraktede tidene av hele bransjen, uansett tid? For å svare deg (og jeg er sikker på at noen av dere vil gjenkjenne deg selv i disse ordene), er det mange klokker som jeg personlig ikke vil kjøpe, men i tilfelle av Rolex Daytona er vi mange skritt videre. Det er en kombinasjon av forskjellige aspekter, de fleste er langt fra objektive. Først av alt er det utseendet. Siden 1989 og de automatiske versjonene, har Daytona, for meg, mistet sitt verktøyaspekt. Det er skinnende, ganske voluminøst, dårlig proporsjonert (den fete skinnende kanten), for polert og generelt, ganske blingy. Deretter er det det ubalanserte tilfellet, med en tynn venstre side og en voluminøs høyre side. Og jeg snakker ikke engang om de skruede trykkene som jeg finner ubrukelig og upraktisk på daglig basis. Og hvis jeg alltid fant stålversjonene for monokromatiske og dermed manglet litt kontrast, var gullversjonene enda mindre tiltalende, spesielt på grunn av den offentlige representasjonen de hadde – en slags uttalelsesklokke, fortelle “se, jeg gjorde det.”

kjøpe menn Rolex Daytona 116518.
kjøpe menn Rolex Daytona 116518.

Jeg snakker om Oysterflex-stroppen senere, men først, la oss gå over grunnleggende om Rolex Cosmograph Daytona, som vil være kjent for alle som kjenner Rolex Daytona. Disse nye Daytona klokker kommer i en 40mm bred veske og vil bli tilbudt i 18k hvitt gull og 18k gult gull, og de kommer nå med Cerachrom bezels. Det er også en tredje versjon i Everose. Teknisk hadde Everose Rolex Cosmograph Daytona allerede en Cerachrom-bezel da den ble lansert, men den knytter seg til de to andre her, fordi den nå vil bli tilbudt med en Oysterflex-stropp.

Den første klokken for å få Oysterflex var Everose Yacht-Master fra 2015. Oysterflex-stroppen er ganske spesiell fordi den ikke bare er en gummi- eller elastomerrem. Nei, Rolex gjør ikke ting på den enkle måten. I stedet brukes et super elastisk blad og deretter støpes over med elastomer. Målet var å skape en stropp med påliteligheten av et metallarmbånd og komforten av en elastomerrem. For de nye Daytona-klokkerne her, vil de også få en Oysterlock-sikkerhetslås med Easylink-mekanismen som raskt øker stroppelengden med ca. 5 mm – perfekt for varme dager når håndleddene dine utvides.

Dette fører oss til de andre og riktig personlige grunner til at jeg ikke likte Rolex Daytona: dens aura.
Dette fører oss til de andre og riktig personlige grunner til at jeg ikke likte Rolex Daytona: dens aura.

Mange mennesker gjør “det fortsatt gummi” -argumentet, og det er selvfølgelig sant. Men det er en åpenbar appell til mange andre for en gummistropp, spesielt hvordan Rolex gjør dette, og ikke bry deg om å bruke $ 30.000 for det morsomme. Det kan være trøst, sportslig estetikk, eller bare fordi de liker at det skiller seg ut. Du kan ikke like det, men jeg synes det er rimelig å si at disse ikke bare er en annen gummistropp (“det er Rolex gummi!”). Rolex insisterer på å kalle det et armbånd, men det er definitivt en rekkevidde.

Så hva kan godt grunnene til at jeg har forandret meg så raskt om Rolex Daytona, for endelig å komme til det punktet jeg kan si “Jeg elsker den nye 2017 Rolex Daytona Gold / Ceramic / Oysterflex.” Først og fremst er det ikke annonsere penger fra Rolex som fører meg til dette punktet – først og fremst er det ingen, og det andre er det ikke hvordan vi jobber på Monokrom! Når det gjelder 2017 Gold Daytonas, handler det om utseendet, balansen, detaljene og de riktige kodene, som til slutt snakker med meg. Likevel, før det, må vi se tilbake på 2016 Steel / Ceramic versjonen for å forstå.

dets bilde, hva det står som et objekt når det brukes. Jeg har alltid mislikt den falske eksklusiviteten drevet av lave leveranser til forhandlere.
dets bilde, hva det står som et objekt når det brukes. Jeg har alltid mislikt den falske eksklusiviteten drevet av lave leveranser til forhandlere.

Faktisk begynte jeg å drastisk forandre tankene om Rolex Daytona i 2016, da “Crown” introduserte den versjonen vi alle forventet, et stålur, med en (slags) panda dial og hovedattraksjonen, en svart keramisk bezel. Ja, jeg vet at det fortsatt skinner, ja det har fortsatt de skruede trykkene, men likevel var jeg en del av dusinvisene (hundrevis? Tusen?) Av samlere som forandret seg om Dayto. Den sorte keramiske bezel gir litt lyshet, noe modernitet, en litt mer verktøy-ish og sportig stil, og generelt den riktige kontrast som du forventer av en slik kronograf. Likevel, selv om jeg kunne ha presset “buy it now button”, ville jeg uttrykke en eller to reservasjoner om denne 116500LN. Den første er om stålarmbåndet, som fortsatt har polerte sentrale lenker – og generelt tror jeg det er for mye metall / stål i denne klokken … Den andre reservasjonen handler om sprøyten som omgir denne klokken, og det alene gjorde meg tvilsom . Jeg vet at den er svært subjektiv og har ingenting å gjøre med den generelle kvaliteten på klokken, men det var en sterk avskrekkende. Men Rolex var på vei for å overbevise meg om å forandre meg …

Dette fører oss til Baselworld 2017 og de nye gull / keramiske / gummi-versjonene av Rolex Daytona, nemlig referansene 116515LN (Everose gull), 116518LN (gul gull) og 116519LN (hvitt gull). Hva handler det om med disse 3 referansene som er så godt gjort at jeg kunne endre meg? Først og fremst, som jeg sa, er en gull-Rolex ikke “min ting”, av en enkel grunn som ikke handler om utseendet, men om bildet. Igjen, den slags uttalelse som er (faktisk var) unappealing. Disse 3 nye Rolex Daytona bytter ut versjoner på lærremmer, som var åpenbart litt utdaterte og ikke som de varme kaker i disken lenger. Med den nye Oysterflex / Keramisk kombinasjonen på gull Daytos har vi muligens de mest ønskelige modellene i katalogen (i hvert fall for meg, og jeg vet at vår grunnlegger Frank er enig med meg …) – (rediger Frank Geelen: ja, jeg gjør det! )

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *