Posted on

IWC Tribute To Pallweber Edition ‘150 år’ Watch Watch Releases

Den første IWC-klokken med en digital visning av tiden ble faktisk laget i slutten av 1800-tallet. I 1884 ga en avtale mellom Johann Rauschenbach og Salzburg urmaker Joseph Pallweber IWC rettigheter til Pallweber-systemet. Pallweber-systemet regnes som den første digitale lommeurbevegelsen. Merkets første digitale lommeur, ifølge IWCs arkiver, var Savonnette lommeur Pallweber fra 1886. Den nye IWC Tribute to Pallweber Edition “150 år” er en ganske trolig rekreasjon av den samme lommeur.

 IWC Tribute To Pallweber Edition '150 år' Watch Watch Releases  Savonnette Pocket Watch Pallweber fra 1886
IWC Tribute To Pallweber Edition ‘150 år’ Watch Watch Releases  Savonnette Pocket Watch Pallweber fra 1886

  replika iwc klokker Selvfølgelig er det et armbåndsur, og det kommer i en rund 45mm bred 18k rød gull sak. Et særegent trekk i saken er trådlugsene, noe som du ikke ser det ofte på moderne klokker. Det gir også klokken en veldig vintage utseende. Også bemerkelsesverdig er den store 18k røde gullløkekronen. Vannmotstanden er vurdert til 30m og klokken kommer med en svart alligatorrem laget av den lange IWC-partner Santoni.

Den ekspansive hvite lakkerken er ekstremt minimalistisk. Klokken 12 har du en blenderåpning for den digitale visning av timene, som er tydelig merket i forhold til lommeurens design. Under det og nærmere midten av tallerkenen er det en annen blender for den digitale visning av minuttene, igjen tydelig merket. Til slutt, klokken 6 har du et underhjul som viser løpende sekunder, noe som hjelper designens symmetri mens du gir litt bevegelse på det ellers sterke ansiktet. Det er ikke noe overflødig om skiven, og jeg tror valget av skrifter og de to sorte ringene som holder de forskjellige skjermene sammen, skaper en veldig Art Deco-vibe.

 IWC Tribute To Pallweber Edition '150 år' Watch Watch Releases
IWC Tribute To Pallweber Edition ‘150 år’ Watch Watch Releases

 

Den digitale visningen av tiden hopper øyeblikkelig og er ganske smart. For visning av minuttene kan man tydeligvis se at det er to plater – en 10-minutters plate og en for de enkelte minuttene. Enkeltminne-disken forløper nøyaktig en gang i minuttet, og kjøp replika klokker en utløsningsmekanisme lagrer energi og forventer 10-minutters disken tilsvarende. Oppe, timeskiven hopper nøyaktig hvert 60 minutt. Denne øyeblikkelige hoppemekanismen muliggjør en tydelig og nøyaktig digital avlesning av tiden. Å få alle til å hoppe samtidig og jevnt er tilsynelatende ganske utfordrende i urmakeri, og det vil være kult å se alle tallene endres øverst på hver time.

 

IWC hyllest til Pallweber Edition “150 år” drives av den interne IWC kaliber 94200. Det er en manuelt såret bevegelse som slår på 4Hz og tilbyr 60 timers strømreserve. Fornøyd sendte ikke IWC oss bilder av bevegelsen, men vi blir fortalt at det vil være synlig gjennom et safirskjerm caseback og vil inneholde en innlagt 18k gullmedalje som feirer 150-årsdagen for IWC. Man kan også forvente at den skal dekoreres til IWCs vanlige høye standarder.

 IWC Tribute To Pallweber Edition '150 år' Watch Watch Releases
IWC Tribute To Pallweber Edition ‘150 år’ Watch Watch Releases

 

IWC Tribute to Pallweber Edition “150 år” er min favoritt på grunn av sin rene visning av tiden og dens klassiske utseende, og av alle de spesielle jubileumsklokkene i IWC i år for 150-årsjubileet. Det er også en ganske trofast hilsen av Savonnette lommeur fra 1886, som jeg er sikker på, er noe IWC-fans vil sette pris på. IWC Tribute to Pallweber Edition “150 år” (Ref. IW505002) er begrenset til 250 stykker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *