Posted on

IWC Big Pilots klokke Big Date Edition ‘150 Years’ hands-on

Dette var et stort år for IWC. Ved å feire 150-årsjubileet lanserte IWC en ambisiøs og imponerende sosial mediekampanje for å fremme en rekke nye serier for 150-tallet “Jubileumsamling” – hedre en milepæl merkevaren er med rette stolt av. Blant modellene var det tre nye tillegg til Pilot Collection. Den første var en “rimelig” pilotens klokke, den andre inneholdt en årlig kalenderkomplikasjon, replika iwc klokker og den tredje er IWC Big Pilot’s Watch Big Date Edition “150 år” (vi skal kalle det “Big Date Jubilee” fremover) med både et hvitt og blått oppringingsalternativ. Mens mange av disse modellene bare var en designoppdatering eller ny dialfarge, legger Big Date Jubilee en helt ny modell med en stor tosifret datovisningskomplikasjon under 12 o’clock – en første for Big Pilots samling, og en første for IWCs hele moderne pilotlinje.

The Big Date Jubilee føles frisk, men fortsatt kjent. Som de andre i samlingen, måler stålhuset på 46,2 mm
The Big Date Jubilee føles frisk, men fortsatt kjent. Som de andre i samlingen, måler stålhuset på 46,2 mm

Med Georges Kern til roret, var IWCs strategi å ta eksisterende samlinger og utnytte SIHH-scenen for å overhale og lansere en samling hvert år. På grunn av den enkle, rettferdige syklusen var utgivelsene koherente, attraktive, og noen ville si forventet. Uten tvil banebrytende en vellykket strategi, kjørte Kern til Breitling, og har implementert en lignende modell som begynner med Navitimer Collection. Å være det første året uten Kern (som noen har rettmessig påpekt timingen) brøt den 150. Jubileumsamlingen den formen på SIHH 2018 og utgav 14 klokker som spenner over Pallweber, Portugieser, Portofino, Da Vinci og Pilotens samling. Selv om Big Date Jubilee har vært en klar mengde front runner, og min personlige favoritt av mye.

The Big Date Jubilee føles frisk, men fortsatt kjent. Som de andre i samlingen, måler stålhuset på 46,2 mm, men klarer å barbere et hår fra tykkelsen, som måler inn på 15,2 mm til tross for den ekstra Big Date-funksjonen. Allikevel, med 15,2 mm tykk, nærmer vi oss eller går forbi mange store 7750-baserte klokker – og sammen med IWCs signatur “Big Crown”, har denne klokken, som forventet, ganske stor på håndleddet. Jeg vil si at den nye polerte saken reduserer størrelsen litt fordi den presenterer en “dressier” klokke, men det krever absolutt noen alvorlige eiendommer. Jeg må gi klokken kreditt hvor det er på grunn. Til tross for at det er merkbart og overdrevet, føles det ikke nødvendigvis prangende, og det er ikke noe jeg ofte kan si om et polert klokke av denne størrelsen.

Til tross for at det er merkbart og overdrevet, føles det ikke nødvendigvis prangende, og det er ikke noe jeg ofte kan si om et polert klokke av denne størrelsen.
Til tross for at det er merkbart og overdrevet, føles det ikke nødvendigvis prangende, og det er ikke noe jeg ofte kan si om et polert klokke av denne størrelsen.

Pilotklokker må naturligvis være lesbare, og jeg vil hevde at mens det er mange merker som selger pilotens klokker, har IWC vært en dominerende figur i rommet, og en som har konsekvent imponert over deres latterlig lesbare og sammenhengende design. The Big Date Jubilee er intet unntak. Hvis det er en ting, kan dette klokken ikke bli anklaget for, det er vanskelig å lese. Den slående lakkert blåskiven er ypperlig ferdig og ligner nesten emalje, og de strålende hvite markørene og lysende svartehender (perfekt lengde forresten) gir en fantastisk kontrast til den. Selv med AR-belegget på safirkrystallet, er det lett å plukke ut dato og klokkeslett uten mye belastning eller hindring. Signatur-trianglen 12-timers markør gir ikke for mye rot over Big Date, og sub-sekundene passer fint sammen med rattet. Jeg applauderer IWC for å lage en stor nok underveis til å være lesbar uten å kutte av indeksene eller tallene på begge sider – noe så mange merker kan ikke synes å bli riktig.

Big Date-komplikasjonen gjør en fantastisk jobb med melding i urskiven uten å være en tung eller distraherende funksjon. Da jeg så de første pressebildene, var jeg sikker på at IWC hadde en Pilot’s Watch med en stor dato, men lærte at de ikke gjorde det. The Big Date-komplikasjonen har historisk vært reservert for Portofino-samlingen, et testament til subtiliteten til den ekstra komplikasjonen. Mens jeg normalt ville fortaler for et matchende datavindu, passer kontrasten godt til klokken. IWC selv tynnt rammet skjermen med en tynn hvit ramme for å gjøre det enda enklere å plukke ut et øyeblikk.

 IWC selv tynnt rammet skjermen med en tynn hvit ramme for å gjøre det enda enklere å plukke ut et øyeblikk.
IWC selv tynnt rammet skjermen med en tynn hvit ramme for å gjøre det enda enklere å plukke ut et øyeblikk.

Siden Portofino er “Stift” Big Date-modellen i IWCs katalog, brukte de en modifisert versjon av det som ville vært internt 59220 kaliber inni. Siden 59220 presenterte en ukedag og strømreserveindikator, fjernet IWC den tidligere og forlot Big Date og small seconds-telleren mens du flyttet 8-dagers strømreserveindikator på baksiden av klokka – skaper den nye kaliber 59235. Håndsviket, 4 Hz bevegelse er ikke synlig gjennom caseback, lagre for et lite vindu for strømreserveindikatoren. Jeg er litt skuffet over mangelen på en utstillingscaseback for å vise den nye bevegelsen, selv om jeg antar at brukernes uretmessige natur overskrider den ubesvarte muligheten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *